Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Котельні Харківської області переводять на тверде паливо

Котельні Харківської області переводять на тверде паливо

Про це розповів на нараді на тему «Підбиття підсумків підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2013/2014 років. Початок і проходження опалювального сезону» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, у Нововодолазькому районі підприємство ТОВ «Нововодолазькі теплові мережі» за власні кошти виконало роботи з переведення на тверде паливо 5 існуючих котелень та встановлення 4 модульних котелень на твердому паливі. «За попередніми підрахунками економія газу становитиме 1,5 млн. куб. м на рік. Приватним інвестором буде продовжена робота з переведення ще 4 котелень «старого» підприємства (Нововодолазького комунального підприємства теплових мереж) на тверде паливо. У Дергачівському районі на 7 газових котелень для опалення об'єктів соціальної сфери за кошти інвестора ТОВ «Екотехнопарк» встановлені додаткові твердопаливні котли для роботи на пелетах або вугіллі. Зазначені заходи дозволять заощадити 700 тис. куб. м газу», - розповів Валентин Дулуб.

Також він додав, що відповідна робота проводиться підприємствами ТОВ «Котельні лікарняного комплексу» та ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території».

«Цього року цими підприємствами проведена робота з модернізації обладнання з метою використання альтернативного палива в м. Богодухові та м. Куп'янську. Використовуються і бюджетні кошти для проведення відповідних заходів. Так, у Чугуївському районі за рахунок районного бюджету проведено реконструкцію систем опалення 4-х навчальних закладів з установкою твердопаливних котлів, а в с. Козіївка Краснокутського району за рахунок коштів обласного та сільського бюджетів виконані роботи з встановлення 2 твердопаливних котлів для опалення будинку культури», - повідомив Валентин Дулуб.