Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина закріпила за собою право називатися лідером освіти України

Харківщина закріпила за собою право називатися лідером освіти України

Виступаючи на пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради, голова облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що Харківщина за останні 3 роки закріпила за собою право називатися лідером освіти в нашій країні. «Рівень середньої освіти в Харківській області достатньо високий. Він не з'явився за останні рік-два, це результат важкої праці освітян регіону протягом багатьох десятиліть. Це труд, який не зовсім добре оплачується, не завжди нормальні умови для роботи, тому що, скільки б шкіл ми не ремонтували, попереду у нас ще непочатий край роботи. Але багато факторів дозволяє нашим освітянам бути кращими, незважаючи на жодні умови», – заявив губернатор.

Михайло Добкін прокоментував заяву народного депутата від ВО «Свобода» Ірини Фаріон, яка з'явилася вчора на сторінках Інтернет-ресурсу «Українська правда». У своїй статті вона в негативній формі висловилася про середню освіту і образила вчителів, зокрема, назвавши їх «псевдоосвітянською ордою».

Губернатор нагадав, що у складі делегації Харківської області, яка вчора взяла участь у Парламентських слуханнях, були Герой України, вчитель однієї з харківських шкіл Людмила Шитікова, Заслужений вчитель України, викладач фізико-математичного ліцею №27 Олена Харик, Заслужений вчитель України Микола Арзубов і інші.

«Це змусило мене сьогодні зробити звернення. Кого вона називає ордою? Вона там була? Вона спілкувалася з цими людьми? Вона бачила їх в очі коли-небудь? Можна скільки завгодно говорити дотепно з приводу можливостей вчителів і директорів шкіл – зрозуміло, що у них зарплата не така, як у Фаріон, яка отримує більше 20 тис. грн. на місяць і може дозволити собі одягатися там, де вона вважає за потрібне», – підкреслив Михайло Добкін.