Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрито виставки харківських художників

У галереї «Бузок» відкрито виставки харківських художників

У великій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» урочисто відкрито виставку «Биков та його учні». На ній представлені полотна одного з провідних майстрів образотворчого мистецтва Харкова Євгена Бикова, його дружини, дочки і учнів.

«Ця виставка дуже важлива для нас, це данина пам'яті талановитій людині, вона приурочена до дня смерті Євгена Івановича Бикова. Він був не тільки видатним художником, а й викладачем від Бога – енергійним і натхненним, вимогливим і справедливим», – сказала Катерина Бикова, дочка художника.

Також у малій залі центру «Бузок» були представлені картини Антона Кучмія. Його роботи відрізняються чіткістю, деталізацією, тонкістю і графічністю ліній, а насиченість дрібними деталями, контрастність і вигадані персонажі створюють неповторний погляд художника на світ через призму його уяви.

«Наш світ подібний павутинці. А ми – це маленькі крапельки, які укладені в посудину, яка подібна бубонцю. І коли ми чуємо дзвін, – а дзвін кожного бубонця індивідуальний, – ми пропускаємо його крізь призму свого індивідуального уявлення про світ і можемо зазирнути в душу будь-якої людини», - сказав художник, звертаючись до присутніх.