Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська організація Національної спілки художників України відзначила 75-річчя

Харківська організація Національної спілки художників України відзначила 75-річчя

У Будинку художників з нагоди 75-річчя з дня заснування Харківської організації Національної спілки художників України відкрито Всеукраїнську виставку «Мистецька палітра Слобожанщини». На виставці представлено 300 робіт 257 авторів з 15 областей України, а також роботи художників із Москви та Санкт-Петербургу. В урочистостях взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, голова Харківської організації НСХУ Віктор Ковтун, харківські художники, ректори вишів, керівники музейних установ, художники, скульптори, харків’яни.

Зі святом усіх присутніх привітав заступник голови ХОДА Євген Савін.

«Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю митців Харківщини з 75-річчям від дня створення Харківської організації Національної Спілки художників України – однієї з найбільших творчих організацій нашої держави. Харківська школа є однією з провідних в Україні, де національна традиція доповнена своїм комплексом естетичних і етичних цінностей. Ми працюємо над тим, щоб видатних діячів мистецтва знали не лише в Україні, але й у всьому світі. Я хотів би побажати нашим митцям і в подальшому продовжувати цю лінію, яка виділяє Харківщину з усіх регіонів України своєю яскравістю, глибиною і широтою», – підкреслив Євген Савін.

У свою чергу заступник голови ХОДА Ігор Шурма додав, що Харківська мистецька школа – колиска українського малярства.

«Я завжди намагаюся бути присутнім на всіх виставках, які відбуваються у Будинку художників, оскільки вважаю, що Харківська мистецька школа, школа художників – це колиска українського малярства. Звідси беруться витоки всього того, що є спадщиною України у культурно-мистецькому вигляді. Ціла плеяда харківських художників минулого вже сьогодні – надбання світової культури. Той, хто побував у музеї, може вважати себе щасливим, якщо він любить живопис. Що стосується сучасної мистецької школи, мені здається, що має пройти ще якийсь певний період часу, коли в Україні і в світі усвідомлять, що саме тут, у Харкові, народжуються нові течії у художньому мистецькому житті», – зазначив Ігор Шурма.

Під час відкриття виставки художників нагородили подяками та грамотами Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, міської ради.