Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід Харківщини з проведення поглиблених медичних оглядів школярів запроваджується на загальнодержавному рівні

Досвід Харківщини з проведення поглиблених медичних оглядів школярів запроваджується на загальнодержавному рівні

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у парламентських слуханнях на тему «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення». У своєму виступі він зазначив, що забезпечення повноцінного розвитку дитини неможливе без постійного піклування про її фізичний стан. Серйозне хвилювання викликає погіршення здоров’я більшості школярів і в цілому в Україні, і зокрема в Харківській області, а також епізодичні випадки смерті школярів під час занять у різних регіонах України.

«Збереження та зміцнення здоров’я учнів без перебільшення є стратегічним завданням суспільства. У 2010 році обласна державна адміністрація першою в Україні ініціювала проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів школярів безпосередньо на базі навчальних закладів. Профогляди стали складовою обласної комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини». Щороку ними охоплюється понад 210 тисяч учнів. Це дало можливість своєчасно виявляти захворювання у дітей, звертати увагу батьків на стан здоров’я дитини, визначати групу для занять фізичною культурою», – повідомив Михайло Добкін.

За результатами профоглядів кожна п’ята дитина направляється до центральних районних і міських лікарень чи закладів охорони здоров’я третинного рівня на дообстеження з метою підтвердження чи виключення станів, що загрожують життю.

Михайло Добкін нагадав, що нині досвід Харківщини з організації поглиблених профілактичних медичних доглядів школярів запроваджується на загальнодержавному рівні.