Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нагороджено переможців фотоконкурсу-акції «Незгасима пам'ять»

Нагороджено переможців фотоконкурсу-акції «Незгасима пам'ять»

Сьогодні були урочисто підведені підсумки фотоконкурсу-акції «Незгасима пам'ять». Конкурс проводився з 22 квітня по 21 жовтня 2013 року Харківським науково-методичним центром охорони культурної спадщини в рамках заходів, присвячених Дню визволення України. Учасниками стало більше 100 жителів Харкова та Харківської області, які цікавляться історією, фотографією та охороною історичної спадщини. Учасниками були представлені фотороботи в тематичних категоріях: військові меморіали, військові кладовища, братські могили, індивідуальні поховання і могили невідомих солдатів. Нагороди переможцям вручали директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов та голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич.

«Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна напередодні знаменного свята – 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників хочу привітати всіх присутніх з урочистим підведенням підсумків фотоконкурсу «Незгасима пам'ять». Робота з відновлення історичного минулого нашого регіону є надзвичайно важливою в питанні патріотичного виховання молодого покоління, збереження світлої пам'яті про героїв Великої Вітчизняної війни. Я впевнений, що спільними зусиллями ми збережемо пам'ять про всіх тих, хто поліг смертю хоробрих на фронтах», – підкреслив Дмитро Кузнєцов.

Він зазначив, що мета акції – збереження пам'яті про події Великої Вітчизняної війни, виховання поваги до подвигу захисників Вітчизни та популяризація пам'яток культурної спадщини. Також метою конкурсу було об'єднання представників різних поколінь навколо однієї ідеї.

Переможці конкурсу були нагороджені дипломами та фотоальбомами «Знайома та незнайома Харківщина», володар першого місця також отримав цінний подарунок – фотоапарат. Також кращі роботи були відзначені дипломами учасника конкурсу.

Дмитро Кузнєцов подякував всім учасникам і повідомив, що фотоакція «Незгасима пам'ять» буде продовжена наступного року, а переможці будуть визначені в переддень святкування 70-ї річниці визволення України.