Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває активна робота з розвитку ІТ-потенціалу Харківського регіону

Триває активна робота з розвитку ІТ-потенціалу Харківського регіону

У ХРІДУ НАДУ при Президентові України відбулося засідання круглого столу «Потенціал розвитку бізнес-проектів IT-напрямку у Харкові та області. Роль Voomy IT park в стартап-екосистемі Харкова». У заході взяли участь перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Олена Бугло, директор Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку Олександр Дудка, представники IT-бізнесу: Віталій Ставропольський – СЕО ІТ-парк Voomy, Олег Афанасьєв – директор компанії «Бізнес-системи», Валентина Ракітіна – керівник програм технопарку Bionic Hill.

В ході засідання круглого столу учасники засідання обговорили стан ринку українських стартапів та інвестиційну привабливість, зокрема, Харкова та області, освітні ініціативи з розвитку підприємницьких навичок серед молоді Харкова, роль харківських представників ІТ-бізнесу в розвитку стартап-екосистеми Харкова.

Директор Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку Олександр Дудка відзначив, що Харківська облдержадміністрація, зокрема, Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону під керівництвом його директора Євгена Шаповала, бере найактивнішу участь в організації та забезпеченні проведення конкурсу Інноваційних проектів «IT-Kharkiv». На думку Олександра Дудки, цей конкурс є одним з яскравих прикладів розвитку ІТ-потенціалу Харківського регіону.

«Такі конкурси дають можливість спілкування з людьми, які можуть стати корисними для бізнесу. Це можливість співставити себе і тих, кого ви вважаєте своїми конкурентами, підвищити свій рівень професіоналізму і компетенції, реалізувати головні напрямки стратегії розвитку інформаційно-комунікаційних технологій», – підкреслив Олександр Дудка.

Довідка: Україна сьогодні посідає 1 місце у Східній Європі і 4 місце в світі за кількістю ІТ-розробників. Найбільшими ІТ-регіонами країни є Київ, Харків та Одеса.