Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Харківської області зустрілися з делегацією мерів малих міст регіону Цинциннаті США

Представники Харківської області зустрілися з делегацією мерів малих міст регіону Цинциннаті США

У заході взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, перший віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, мери малих міст регіону Цинциннаті Сполучених Штатів Америки, а також представники РДА та міст обласного значення Харківської області.

Делегація мерів відвідала малі міста Харківського регіону, взяла участь у дискусіях з питань партнерських відносин між Харківською областю і штатом Огайо, розвитку місцевого самоврядування, вирішення проблем екології та безпеки життєдіяльності. У рамках круглого столу було відзначено, що даний проект – додатковий ресурс для активізації контактів між органами місцевого самоврядування України і США. Він не вимагає бюджетного фінансування і переслідує дві мети. Перша – використовувати досвід Америки в реформуванні місцевого самоврядування та вирішенні актуальних проблем в Україні, друга – подружити громади українських і американських міст, які співпрацюють між собою. Протягом останніх декількох днів уже підписані меморандуми між деякими малими містами України і США.

Як зазначив Денис Ткачов, Харківська область приділяє велику увагу розвитку міжнародних відносин Харківської області з регіонами-партнерами. «Нам дуже приємно, що сьогодні ми присутні при зародженні безпосередніх контактів керівників малих міст штату Огайо і Харківської області. Сьогодні наша зустріч носить тематичний характер і присвячена, в першу чергу, вашому досвіду з питань дотримання екологічної безпеки, благоустрою територій, збору та переробки твердих побутових відходів на рівні малих міст вашого регіону», – сказав Денис Ткачов.

У свою чергу Президент комітету «Україна – Цинциннаті» Сьюзен Еріка Німан зазначила, що в 1989 році був створений міст між Цинциннаті і Харковом.

«Були часи затишшя і більш системної роботи, але зараз, мені здається, ми відновлюємо нашу активну діяльність. Мені дуже приємно, що українські мери приїхали в Цинциннаті, а ми приїхали до вас. Ми дуже багато чого дізналися і нас надзвичайно приймали у Солоницівці, Чугуєві та Мерефі, де підписали меморандуми та угоди між округами Цинциннаті і 3 округами Харківшини. Це була така прекрасна ідея, стосунки почалися як дружба. Але тепер ми повинні піти далі, тепер потрібно поліпшити зв’язки між нашими територіями, спілкуючись один з одним», – повідомила вона.