Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 20 тонн картоплі реалізовано за мінімальними цінами співробітникам харківських промислових підприємств

Більше 20 тонн картоплі реалізовано за мінімальними цінами співробітникам харківських промислових підприємств

За інформацією Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА , реалізація картоплі та овочів на промислових підприємствах Харкова була розпочата в п'ятницю, 18 жовтня. За 18 і 21 жовтня робітникам і службовцям заводів реалізовано: картоплі на ВАТ «Турбоатом» - 13 тонн; картоплі на ДП «Електроважмаш» - 7,5 тонн; овочів - всього 800 кг. 22 жовтня реалізація продукції продовжена на Харківському підшипниковому заводі (замовлено 6,5 тонни картоплі) та Харківському машинобудівному заводі «ФЕД» (замовлено 2,5 тонни картоплі). 

Довідка. У зв'язку з підвищенням цін на картоплю і овочі в Україні на початку жовтня 2013 року, для створення мешканцям міста Харкова більш сприятливих умов у здійсненні заготівлі продукції на зимовий період , з ініціативи голови ХОДА Михайла Добкіна Департаментом економіки та міжнародних відносин ХОДА проведена робота з організації системи реалізації сільгосппродукції робітникам і службовцям безпосередньо на промислових підприємствах міста Харкова за цінами нижче середніх цін по області.

В результаті опитування персоналу 11 промислових підприємств області (загальна кількість працюючих 36850 осіб) Департаментом економіки та міжнародних відносин були отримані заявки на придбання картоплі від чотирьох найбільших підприємств області - заводів «Турбоатом», «Електроважмаш», «Харківський підшипниковий завод» та «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» із загальною кількістю працівників 18750 осіб.

Робота з підбору продукції та постачання її на промислові підприємства була проведена за організаційно-технічної підтримки ринку сільгосппродукції «1- й кілометр». Керівництвом ринку були обрані суб'єкти торгівлі, що мають необхідні обсяги якісної продукції з мінімальними цінами на неї (картопля сортів «Санте», «Розара» за ціною 3,50 грн. за 1 кг, а також овочі: цибуля, морква, буряк столовий за цінами, відповідно 3,70 , 3,00 і 2,30 грн. за 1 кг).