Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація Харківщини бере участь у міжнародному тренінгу з питань залучення прямих іноземних інвестицій

Делегація Харківщини бере участь у міжнародному тренінгу з питань залучення прямих іноземних інвестицій

21 жовтня у Варшаві (Польща) продовжилась реалізація проекту міжнародної технічної допомоги «Застосування в обраних регіонах України досвіду Польщі у сфері залучення прямих іноземних інвестицій», ініційованого Департаментом з питань промоції та двостороннього співробітництва Міністерства економіки Республіки Польща. Від України в тренінгу беруть участь директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Євген Шаповал, директор комунального підприємства «Індустріальний парк «Рогань» Костянтин Бушеєв; заступник директора Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Яна Ковальчук.

Програма заходів включає розгляд цілої низки питань, важливих для ефективної роботи з потенційними інвесторами, які висвітлюються, виходячи з практичного досвіду польських партнерів.

«Іноземні інвестиції є одним із факторів, що впливають на стабільний та сталий розвиток, який здатний вирішити довгострокові соціальні та політичні проблеми в Україні. Польща пережила цивілізаційний стрибок, пов'язаний з приходом іноземних компаній у країну, і Польське агентство з початку 90-х років брало активну участь в цьому процесі. Тож досвід колег, особливо напередодні доленосних угод між Україною та Європейським союзом, є вкрай нагальним, – підкреслив Євген Шаповал. – Навчання відбувається у формі всебічного активного розгляду теорії і практики залучення прямих іноземних інвестицій, і можна бути певними, що вже найближчим часом ми матимемо можливість застосувати найкращі практики Польського агентства з інвестицій та інформації у своїй роботі».