Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна зацікавлена в поглибленні співпраці з Чехією

Україна зацікавлена в поглибленні співпраці з Чехією

Україна зацікавлена в активізації торгово-економічних та гуманітарних відносин з Чехією, наголосив Президент України Віктор Янукович. «Наші сьогоднішні переговори мають величезне значення для пожвавлення торгово-економічних відносин між нашими державами, міжлюдських відносин, культурно-гуманітарних, традиційних відносин між Україною і Чехією. Україна дуже зацікавлена в розвитку партнерських відносин, відносин дружби з Чехією», - сказав Президент України під час українсько-чеських переговорів.

За словами Віктора Януковича, візит Президента Чехії до України сприятиме також активізації роботи міжурядових комісій, посиленню міжпарламентських зв’язків. Також Віктор Янукович висловив сподівання, що після парламентських виборів у Чехії посилиться співпраця між чеським та українським урядами.

«Я сподіваюсь, що вибори, які відбудуться 25-26 жовтня цього року, дозволять найближчим часом сформувати чеський уряд, і співпраця між урядами наших країн буде також значно пожвавлена», - сказав він.

Президент нагадав, що Україна знаходиться на порозі ухвалення історичного рішення - підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом на Вільнюському саміті, і зазначив, що Чехія традиційно підтримувала євроінтеграційні прагнення України.

У свою чергу, Президент Чехії Мілош Земан зауважив, що Чехія прагне лібералізувати візовий режим з Україною, оскільки це сприятиме пожвавленню взаємної співпраці двох країн. Він також повідомив, що Чехія бажає збільшити кількість працюючих в Україні Генеральних консулів.

«Також ми хотіли би вести перемовини про купівлю об’єкту нерухомості, де колись мав резиденцію перший Президент Чеської Республіки Томаш Масарік», - зазначив Мілош Земан.

Крім того, він наголосив на важливості розвитку двосторонніх економічних та інвестиційних проектів. У зв’язку з цим Мілош Земан висловив задоволення роботою українського уряду в напрямку поліпшення інвестиційного клімату.

Також Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Чехія Мілош Земан підписали Спільну заяву за результатами переговорів делегацій у Києві. Крім того, у присутності Глав держав також було підписано низку двосторонніх документів, а саме:

Міжурядова угода про військові поховання; Угода між Міністерствами оборони України та Республіки Чехія про взаємний контроль якості продукції оборонного призначення під час здійснення військово-технічного співробітництва; Протокол до Міжурядової Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно; Міжурядовий Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб.