Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформування ЗМІ комунальної та державної форм власності буде проводитися в 2 етапи

Реформування ЗМІ комунальної та державної форм власності буде проводитися в 2 етапи

Про це в ході семінару для редакторів районних комунальних друкованих засобів масової інформації розповів директор Юридичного департаменту Харківської облдержадміністрації Артур Мартін. За його словами, 1 етап - експериментальний, який триватиме один рік, і в ньому можуть взяти участь всі охочі реформуватися. 2 етап триватиме 2 роки, в ньому зобов'язані будуть брати участь всі ЗМІ, засновниками яких є органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Проте, незважаючи на таку умовність, законопроект передбачає обов'язкові заходи для всіх засобів масової інформації, навіть якщо вони не будуть брати участь в експериментальному етапі.

«З моменту ухвалення закону протягом 4 місяців ЗМІ комунальної та державної форм власності зобов'язані погасити всі заборгованості. Крім того, протягом 3 місяців колективи ЗМІ на загальних зборах повинні визначити для себе спосіб реформування, але при цьому є певні обмеження у виборі цього способу» , - повідомив Артур Мартін.

За його словами, рік, який відводиться на проведення експериментального етапу, дає можливість відкрити очі на ті недосконалості, які є в цьому законі.

«Я впевнений, що закон буде ухвалений з великою критикою, тому що він не передбачає всі гарантії. Але проведення реформування в 2 етапи дозволить внести зміни. Після 1 етапу повинен бути зроблений аналіз, після якого, я впевнений, до закону внесуть зміни», - сказав Артур Мартін.