Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін привітав членів Національної академії правових наук із 20- річчям установи

Михайло Добкін привітав членів Національної академії правових наук із 20- річчям установи

Сьогодні в Національній академії правових наук України відбулися загальні збори дійсних членів та членів-кореспондентів, присвячені 20-річчю Академії. У ньому взяли участь Президент Академії Василь Тацій, голова ХОДА Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, голова облради Сергій Чернов, народний депутат України Володимир Литвин, глава Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко та голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич. «20 років – це такий час, коли можна подивитися на той шлях, який ми пройшли разом із вами: які є здобутки, які є проблеми, над чим треба працювати далі, як треба думати про розвиток правової науки і найголовніше – що треба робити для розбудови демократичної і правової держави», – зазначив у вступній промові Василь Тацій.

Михайло Добкін передав присутнім вітання з 20-річчям Академії від Президента України Віктора Януковича і зачитав вітальну адресу. Також він побажав колективу Академії, який має величезний науковий та творчий потенціал, повною мірою реалізувати його в ім'я побудови і процвітання Української держави.

«Національна академія правових наук України виступає тим флагманом, який веде юридичну науку до якісно нових звершень, згуртовуючи науковий потенціал та популяризуючи якісні наукові надбання, які уособлюють новітні доктринальні положення. Не слід забувати роль Академії в державотворенні, оскільки правова доктрина виступає тим дороговказом, який створює підґрунтя шляхів перспективного розвитку. Підтвердженням тому – провідна роль науковців Національної академії правових наук у роботі Конституційної асамблеї, експертиза чисельних законопроектів, наукові дослідження, міжнародна діяльність, видавнича справа. Від щирого серця хочу побажати вам плідної роботи, нових звершень, ґрунтовної праці на благо України», – зазначив губернатор у своєму вітанні.

На даний момент в Академії налічується 49 дійсних членів Академії і 82 члени-кореспонденти, у тому числі 37 академіків.