Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стоматологічна допомога чорнобильцям надаватиметься на якісно новому рівні

Стоматологічна допомога чорнобильцям надаватиметься на якісно новому рівні

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та головний позаштатний стоматолог Міністерства охорони здоров'я України Олексій Павленко відвідали спеціальний кабінет в Обласній стоматологічній поліклініці, де позачергово обслуговуються громадяни, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи. «Цей кабінет був відкритий наприкінці 2012 року. Сьогодні він набув зовсім іншого вигляду. Він обладнаний сучасною стоматологічною установкою, тут можна проводити огляд та надавати терапевтичну допомогу. Тут будуть обслуговуватися виключно чорнобильці. Відкриття цього кабінету – це результат спільних дій облдержадміністрації та соціально відповідального бізнесу», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, з 2010 року облдержадміністрація реалізує системні заходи з покращення медичного обслуговування людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі стоматологічної допомоги.
«Ми розробили поступові кроки, які повинні змінити якість стоматологічної допомоги. На першому етапі ми домовилися, що всі питання, які стосуються зубопротезування, будуть вирішуватися в Обласній стоматологічній поліклініці. Для цього відведені окремі кабінети для зубопротезування та кабінет попереднього огляду.

Крім того, створено 14 міжрайонних стоматологічних центрів в області, які на рівні районів позачергово обслуговують цю категорію людей. Завершення цього процесу – створення кабінету для надання терапевтичної допомоги в Обласному диспансері радіаційного захисту. Там встановлені аналогічні 2 апарати. Також з обласного бюджету виділено 100 тис.грн. для того, щоб можна було проводити пломбування якісними сучасними матеріалами», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги