Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Вілкул відкрив в аеропорту «Харків» один з найсучасніших у Східній Європі Центр керування повітряним рухом

Олександр Вілкул відкрив в аеропорту «Харків» один з найсучасніших у Східній Європі Центр керування повітряним рухом

Сьогодні Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відкрив в аеропорту «Харків» один з найсучасніших у Східній Європі Центр керування повітряним рухом. У заході також взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, генеральний директор "Украерорух" Юрій Чередніченко, Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.

До складу Центру керування входить унікальна аеродромно-диспетчерська вишка та аеродромно-диспетчерський центр. Висота нової вишки в аеропорту «Харків» – 45 метрів. Вона є другою за цим параметром в Україні (після Донецької – 51 м). Новий Центр керування повітряним рухом сприятиме підвищенню безпеки польотів та збільшенню пропускної спроможності аеропорту за рахунок появи у диспетчерів нових можливостей для пришвидшення руху повітряних суден аеродромом.

«Харків дуже динамічно розвивається, він отримує нове європейське обличчя і має дуже багато планів. Повітряні ворота міста – аеропорт – особливо в контексті угоди про відкрите небо, є ще одним каталізатором розвитку першої столиці України», – зазначив у ході відкриття Олександр Вілкул.

Теги