Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вікторія Маренич презентувала туристичний маршрут «Кінематографічний Харків»

Вікторія Маренич презентувала туристичний маршрут «Кінематографічний Харків»

«Під час V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» була озвучена ідея, над реалізацією якої ми працювали весь цей час. Це створення туристичного маршруту «Кінематографічний Харків». Протягом кількох місяців ми збирали різні пропозиції від харків'ян. Над ними працювали харківські та київські історики кіно, і сьогодні ми готові представити чорновий варіант нашого маршруту», – повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

У маршруті 22 пункти, загальна протяжність – 11 км. Він починається біля пам'ятника герою роману «Дванадцять стільців» Іллі Ільфа та Євгена Петрова отцю Федору, який встановлений на 1 платформі Південного вокзалу, і закінчується показом фільму Олександра Довженка «Ягідка кохання» у кінотеатрі «Боммер».

Екскурсія триватиме 1 годину і ще близько 30 хв. – демонстрація фільму. Туристів возитиме спеціально декорований автобус. Проводити подібні заходи планується раз на тиждень, по суботах.

Маршрут почне роботу в квітні 2014 року.

Вікторія Маренич також зазначила, що володарем прав на цей туристичний маршрут буде громадська організація  «Харьковская сирень».