Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кінематографічний Харків це частина історії не тільки нашого міста, а й світового кінематографа

Кінематографічний Харків це частина історії не тільки нашого міста, а й світового кінематографа

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася перша лекція кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України Володимира Миславського. Лекція на тему «Світовий кінематограф: історія виникнення і становлення» відкрила цикл публічних лекцій, присвячених історії кінематографа. Як зазначила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, «Харьковская сирень» - єдиний кінофестиваль в Україні, який є не лише яскравим шоу, а займається величезною науково-дослідною роботою, відкриваючи нові сторінки, нові імена в історії кінематографа.

«Ми розуміємо, що до нас в основному прийдуть студенти творчих профільних вузів, які найбільш зацікавлені в отриманні якісних знань у цій області. Саме тому ми вирішили зробити ці лекції абсолютно безкоштовними, абсолютно публічними і відкритими для відвідування всіма зацікавленими людьми, - підкреслила Вікторія Маренич. - Ми дуже хочемо, щоб ті знання, які ви тут отримаєте, ви змогли застосувати у своєму житті з максимальною користю».

Також вона зазначила, що для справжніх любителів і зберігачів історії Харкова моментом виникнення кінематографа є перший публічний кіносеанс, який відбувся 2 грудня 1896 рокув Харкові.

«Кінематографічний Харків - частина історії не тільки нашого рідного міста, а й частина світового кінематографа, тому, розглядаючи світовий та український кінематограф, необхідно враховувати роль Харкова і людей, які в ньому творили. З цим, ми впевнені, необхідно рахуватися», - підсумувала співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень».

У свою чергу Володимир Миславський висловив упевненість, що ці лекції не лише зможуть принести користь студентам профільних вузів, але будуть не менш цікаві кожному любителю кіно. «Я дуже радий, що в рамках Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» з'явилася можливість для лекційної роботи. Я з задоволенням буду робити так, щоб кожна наступна лекція привертала до себе все більше уваги. Постараюся, щоб вам було цікаво», - підкреслив історик кіно.

З відеоматеріалами можна ознайомитися на каналі Харківської облдержадміністрації на сервісі YouTube