Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мусульмани Харківщини відсвяткували Курбан-байрам

Мусульмани Харківщини відсвяткували Курбан-байрам

Харківське обласне товариство азербайджансько-української дружби «Достлуг» в мусульманській мечеті за традицією провело обряд жертвопринесення Аллаху з нагоди мусульманського релігійного свята Курбан-байрам. У заході взяли участь представники міської та обласної влади, представники релігійної громади «Нур Азербайджан», представники мусульманської громадськості, члени правління товариства «Достлуг».

Голова товариства «Достлуг» Мурад Омаров привітав усіх присутніх у мечеті мусульман. Обряд за традицією провів представник Управління кавказьких мусульман в Харківській області ахунд Гаджі Каміль Алеськеров.

За словами голови товариства «Достлуг» Мурада Омарова, це свято - одне з головних в мусульманському календарі, яке широко відзначається мусульманами по всьому світу.

«Курбан-байран - це одне з головних свят в Ісламі, свято жертвопринесення Аллаху. У цей день кожен мусульманин зобов'язаний принести в жертву верблюда, корову, барана або козу. Після жертвопринесення м'ясо тварини розділяють на три частини: одну частину залишають собі, другу - сусідам, третю - передають нужденним. Наше суспільство протягом багатьох років після обряду обов'язково передає м'ясо в обласний притулок для дітей «Гармонія», щоб діти, які проживають там, могли пообідати священним м'ясом», - розповів Мурад Омаров.

Після закінчення священного дійства в мечеті за традицією Мурад Омаров і члени правління товариства «Достлуг» в рамках благодійної акції передали м'ясо барана вихованцям притулку для дітей «Гармонія», поспілкувалися з ними та розповіли їм про свято Курбан-байрам.