Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство культури відзначило гідний рівень організації на Харківщині заходів, присвячених 70-річчю визволення області

Міністерство культури відзначило гідний рівень організації на Харківщині заходів, присвячених 70-річчю визволення області

У Шевченківському національному заповіднику в місті Канів відбулося виїзне розширене засідання колегії Міністерства культури України під керівництвом Міністра культури України Леоніда Новохатька. У ході засідання перший заступник Міністра культури Тимофій Кохан зазначив гідний рівень організації в Харківському регіоні заходів, присвячених 70-річчю визволення області, нагадавши, що 19 вересня на Харківщині на території Національного меморіального комплексу "Висота Маршала І.С. Конєва" завершилася Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України».

Голова наглядової ради благодійного фонду «Велика родина» Віра Ул’янченко зазначила, що саме Харківщина надала старт широкомасштабним заходам фінальної стадії підготовки до ювілею великого Кобзаря. Захід відбувся торік у рамках літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій ...", у ньому взяли участь близько 350 студентів та учні художніх навчальних закладів регіону.

У роботі колегії взяли участь Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Костянтин Грищенко, Радник Президента України - керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку Адміністрації Президента України Юрій Богуцький, а також представники держадміністрацій з усіх регіонів країни.

У ході засідання були озвучені основні напрямки стратегії розвитку української культури на 2014 рік, а також розглянуті питання з підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, виконання Указу Президента України "Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".