Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кожному регіоні необхідно створити плани реагування у разі виникнення в осінньо-зимовий період надзвичайних ситуацій. Олександр Вілкул

У кожному регіоні необхідно створити плани реагування у разі виникнення в осінньо-зимовий період надзвичайних ситуацій. Олександр Вілкул

Сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів засідання Державної комісії щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період. «Запобігти завжди легше ніж ліквідовувати! Тому вся комунальна техніка повинна працювати як тільки почнуться опади. А техніка Державної служби з надзвичайних ситуацій має передислокуватися у найбільш небезпечні регіони, як минулої зими ми передислокували техніку на гірські перевали. Це було дуже ефективно. Прогнози Гідрометцентру усі служби мають отримувати оперативно. У разі погіршення погодних умов кожен керівник повинен через засоби масової інформації інформувати населення щодо ситуації. Люди мають отримувати оперативну інформацію», - сказав Олександр Вілкул.

Він також зазначив, що дії комунальних та автодорожніх служб, рятувальників, ДАІ та інших, в тому числі волонтерів координують штаби на чолі з керівниками відповідних районів, міст та областей. Результати роботи – персональна відповідальність керівників регіонів.

«Місцева влада має врахувати досвід минулої зими, оперативно реагувати на погіршення погодних умов та працювати на випередження. А у разі виникнення надзвичайних ситуацій у комунальному секторі – діяти скоординовано та ефективно. Це персональна відповідальність керівників регіонів», - сказав Віце-прем'єр.

Олександр Вілкул поставив завдання у кожному регіоні створити плани реагування у разі виникнення в осінньо-зимовий період надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення; аварій у системах електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення; порушення автомобільного руху на дорогах державного та обласного значення, транспортного сполучення з населеними пунктами та роботи в них комунального транспорту.

Теги