Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця 2013 року територію 61-го арсеналу в м. Лозова планується передати органам місцевого самоврядування

До кінця 2013 року територію 61-го арсеналу в м. Лозова планується передати органам місцевого самоврядування

Про це сьогодні в ході засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. За його словами, на території Харківської області розташовано 2 арсенали зберігання озброєння та боєприпасів - 61-й арсенал Збройних сил України у м. Лозова та 65-й арсенал в Балаклії, а також центральний склад інженерних боєприпасів у селищі Малинівка Чугуївського району та склад зберігання озброєння і боєприпасів 92-ї окремої механізованої бригади в м. Чугуїв.

«На 61-му арсеналі в місті Лозова всі роботи, які були заплановані, йдуть згідно з графіком. До кінця 2013 року планується виконати очищення 2,2 га території, проведення контрольної перевірки і підготовки до передачі 72 га технічної території арсеналу органам місцевого самоврядування. Після ліквідації наслідків надзвичайної ситуації ця військова частина буде розформована, а землі будуть використовуватися за призначенням», - сказав Валентин Дулуб.

Крім цього, додав він, згідно з планом Міністерства оборони України протягом 2014 року планується провести утилізацію надлишкових боєприпасів на центральній базі інженерних боєприпасів військової частини А2467 у селі Малинівка Чугуївського району. Також, є необхідність в утилізації надлишків боєприпасів на 65-му арсеналі в м. Балаклія.