Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовлена програма потрійної модернізації ЖКГ в Україні

Підготовлена програма потрійної модернізації ЖКГ в Україні

В даний час в Україні підготовлено програму потрійної модернізації житлово-комунального господарства. Вона складається з 2 розділів: економія природного газу і перехід на альтернативні джерела енергії. Про це повідомив в ході наради з питання початку опалювального сезону 2013-2014 років у Харківській області Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник. Він нагадав, що Президент України Віктор Янукович поставив завдання уряду: 50% економія газу протягом 3 років.

«Є об'єкти, де не можна відмовитися від газопостачання, не можна поставити мазутову котельню замість газової. У першу чергу, у великих містах. Тут шлях тільки модернізація. У програмі приблизно 50% відводиться саме модернізації існуючого газового обладнання, яке призведе до зменшення споживання природного газу. Другий шлях – альтернативність, теж близько 50%. Там, де дійсно можна замінити систему опалення, особливо на об'єктах соціальної сфери в сільських районах, де невелике населення і опалюються тільки бюджетні установи, це все реалізується і дійсно допомагає. Є приклади, коли міста відмовляються від великих котелень. Особливо це стосується населених пунктів, які опалювалися від котелень великих підприємств, і коли зупинялося виробництво, місто опинялося в заручниках», – зазначив Геннадій Темник.

Також Міністерство розглядає можливість встановлення індивідуального опалення в тих районах, де це конструктивно доцільно. Необхідно в кожному випадку робити розрахунки – адже в ряді випадків при нормальній ефективності на центральному опаленні витрати людей з оплати теплопостачання будуть нижче, ніж на індивідуальному.

Теги