Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 30 районних та міських міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення діє в Харківській області

Більше 30 районних та міських міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення діє в Харківській області

Про це в ході селекторної наради розповіла відповідальний секретар Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Тетяна Жицька. За її словами, протягом 9 місяців 2013 року проведено 75 засідань, на яких було розглянуто 230 правоосвітніх питань. «В області діють 28 районних та 3 міські міжвідомчі координаційно-методичні ради з правової освіти населення (далі – РМКМР, ММКМР). Але слід зазначити, що припинили свою діяльність районні МКМР у місті Харкові та міські МКМР у Куп’янську, Ізюмі та Чугуєві», - повідомила Тетяна Жицька.

Також вона зазначила, що в межах реалізації соціальних ініціатив Президента України та Національної програми правової освіти населення в кількох районах області затверджені регіональні програми правової освіти населення.

«В м.Люботин, Печенізькому, Краснокутському районах затверджені регіональні програми правової освіти населення. До того ж у Вовчанському та Золочівському районах затверджені заходи з правової освіти населення, в Сахновщинському районі такі заходи включені до Програми профілактики злочинності», - сказала Тетяна Жицька.

Відповідно до методичних рекомендацій щодо організацій діяльності міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення, Харківська обласна МКМР здійснює методичне керівництво діяльністю місцевих МКМР. Протягом 9 місяців 2013 року Головним управлінням юстиції проведені вивчення роботи Печенізької, Красноградської, Валківської, Сахновщинської, Лозівської районних та Лозівської міської міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення. Тетяна Жицька зазначила, що за результатами вивчень та за інформацією про роботу місцевих МКМР, яка надана до Головного управління територіальними управліннями юстиції, можна зробити висновок, що більшість місцевих МКМР працюють систематично, раз на квартал проводяться засідання МКМР.

«Голови районних державних адміністрацій, міські голови міст обласного значення, а також голови та члени міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення повинні підвищити ефективність роботи відповідних рад та виключити формальний підхід до проведення їх засідань. Ця робота повинна бути системною та спрямованою на досягнення чіткої мети – підвищення рівня правової освіти населення», – зазначив на селекторній нараді заступник голови ХОДА Олег Анпілогов.