Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні на стадіоні «Металіст» повинні головувати кольори національного прапора України. Михайло Добкін

Сьогодні на стадіоні «Металіст» повинні головувати кольори національного прапора України. Михайло Добкін

Коментуючи в інтерв'ю телеканалу «Футбол» намір окремих груп уболівальників використовувати під час матчу збірних України та Польщі червоно-чорні прапори, голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що сьогодні на стадіоні «Металіст» повинні головувати кольори національного прапора України. «Сьогодні на стадіоні головними кольорами повинні бути синьо-жовті. Це кольори національного прапора України, це кольори форми, в якій грає наша збірна. За Україну вболівають люди з усіх регіонів нашої країни, а чорно-червоний прапор не є сьогодні символом України, який рівнозначно сприймається у всіх регіонах. Є люди , які підтримують націоналістичні рухи, інші - не підтримують. Тому, якщо людина дійсно любить країну, хоче, щоб збірна отримала максимальну підтримку, вона не буде приносити жодні провокаційні символи, будь то портрети якихось історичних особистостей, прапори політичних чи національних рухів. У нас сьогодні є офіційна символіка в країні, яка визнана всіма регіонами і є гордістю для людини, незалежно від того, де вона живе: у Львові, Харкові, Донецьку чи Тернополі», - зазначив Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що жодні провокатори на стадіон не пройдуть, а також не буде допущено пронесення заборонених предметів і атрибутики.

«Жодних репресій, жодних речей, які зіпсують уболівальникам свято футболу, не буде. Я це гарантую, якщо, звичайно, хтось не запланував якісь провокаційні акції спеціально для того, щоб зірвати цей матч. Я вважаю, що вболівальники з усієї України, кістяк яких складатимуть харків'яни, здатні своєю поведінкою, толерантним ставленням, терпимістю, показати ФІФА та організаціям, які моніторять проведення футбольних матчів, що Україна насправді інша, ніж та, яку її побачили на одній невеликій частині львівського стадіону. Я з глибокою повагою ставлюся до своїх земляків зі Львова і думаю, що, зробивши певні висновки, надалі вони будуть робити все, щоб Україна була шанованою серед інших держав, а не виділялася в окремий список країн, де потрібно проводити матчі без уболівальників», - зазначив голова ХОДА.