Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Приблизно 2-3 інвестора кожен місяць цікавляться можливістю будівництва оптового сільгоспринку в Харківській області

Приблизно 2-3 інвестора кожен місяць цікавляться можливістю будівництва оптового сільгоспринку в Харківській області

Про це в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних та районних ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Коли ідея створення великих сільгоспринків з'явилася в Україні, Харківською обласною державною адміністрацією було обрано майданчик і оформлено на оператора, який у будь-який момент готовий її передати потенційному інвестору. Вже оформлені технічні умови для проведення електричних мереж та інших необхідних інженерних комунікацій. Майданчик дуже привабливий, він безпосередньо примикає до окружної дороги. Фахівці вже дали свою згоду на виготовлення документації для будівництва безпечних , зручних з'їздів з окружної на цей майданчик» , - розповів Михайло Добкін. 

Також він зазначив, що за наявності фінансування будь-яка людина може прийти, підготувати документацію, отримати дозвіл і почати будівництво. На місяць приблизно 2-3 потенційних інвестора, що приїжджають в Харківську область, виявляють бажання побудувати холодильник або оптовий сільгоспринок.

«Якщо говорити про ринок, як про логістичному центрі з холодильниками, сховищами, то це сотні мільйонів гривень. Сьогодні економічна ситуація така, що, незважаючи на велику економічну вигоду цього проекту, ніхто не може такі ресурси витратити. Банки не кредитують в борг і під низькі відсотки такі проекти. Але все одно ця тема вигідна, тому що різниця між вартістю овочів «на грядці» і вартістю цих же овочів в січні-лютому може коливатися до 300%. Приберіть собівартість, нехай навіть 150%, все одно заробіток становить 150% річних - це суперприбуток. Не знаю інший бізнес, який міг би принести такі гроші. Рано чи пізно там з'явиться великий ринок або великі холодильники, сховища для зберігання цієї продукції. Немає сьогодні серйозної активності бізнесу, фінансова система не здатна забезпечити всі побажання бізнесу, відсотки високі і кредити дуже за часом короткі, тому в цьому плані є складність» , - додав губернатор.