Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державі не варто відмовлятися від можливості проводити системну і зрозумілу інформаційну кампанію

Державі не варто відмовлятися від можливості проводити системну і зрозумілу інформаційну кампанію

Таку думку в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, в багатьох галузях держава є не найефективнішим власником, за винятком ряду стратегічних підприємств. Все інше необхідно через прозору відкриту приватизацію віддавати в приватні руки для того, щоб ці підприємства розвивалися.

«Якщо ми говоримо про телебачення, то я вважаю, що необхідно залишити право за державою мати свій рупор, мати можливість вибудовувати системну і абсолютно зрозумілу ідеологічну кампанію не за якісь конкретні політичні сили, а за державу в цілому. Для того, щоб був якийсь баланс в ефірі, повинні бути представлені як провладні партії, так і опозиційні. Це створить повну картину того, що відбувається в політиці в нашій країні. Тому, на мій погляд, на сьогоднішньому етапі розвитку нашої держави, відмовитися від можливості проводити системну і зрозумілу інформаційну кампанію державі не варто», – сказав Михайло Добкін.

Також голова ХОДА додав, що у випадку з роздержавленням друкованих ЗМІ немає жодної проблеми. «Обласна та районні ради, районні державні адміністрації в рамках свого функціонування мають право створювати свої друковані органи. Тому, якщо якась районна адміністрація або районна рада ухвалила рішення про те, що їм потрібен свій друкований орган, щоб доводити до широких мас інформацію про свою політику, про свої рішення, дії, то ніщо не може заборонити їм створити його», - підкреслив Михайло Добкін.