Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадська рада планує розпочати роботу з проведення споживчої експертизи в листопаді

Громадська рада планує розпочати роботу з проведення споживчої експертизи в листопаді

В ході прес-конференції, яка відбулася після підписання Угоди про співпрацю з проведення споживчої експертизи товарів і послуг, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова розповіла, що серед основних напрямків діяльності ради - сприяння ухваленню в Харківській області регіональної програми захисту прав споживачів.

«Програма виходить на фінішну пряму. Оскільки в її розробці бере участь і облдержадміністрація, і громадська рада, ми, звичайно ж, відгукнулися на пропозицію про спільну роботу. Нами була створена спеціальна група, її учасники пройдуть спеціальне навчання. Ми обговорили варіанти нашої участі, і одним з них є організація роботи «гарячої лінії». Ми зацікавлені в тому, щоб розпочати таку роботу, і будемо робити все від нас залежне», - сказала Ірина Давидова.

Навчання співробітників займе близько тижня. Роботу планується розпочати з листопада. Одне із завдань Громадської ради - збирати інформацію про проблеми, що виникли у людей, і повідомляти Інспекцію з питань захисту прав споживачів, яка, у свою чергу, буде відправляти товари на експертизу в "Харківстандартметрологію". Лабораторія підприємства оснащена одним з кращих обладнань в Україні і може визначити у продуктах ГМО, барвники, різні харчові добавки, транс-жири, важкі метали. Інформувати громадськість про якість товарів і послуг організації планується за допомогою ЗМІ.