Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Листонош Харківської області привітали з професійним святом

Листонош Харківської області привітали з професійним святом

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди Всесвітнього дня пошти. Заступник голови ХОДА Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали працівників Харківської дирекції «Укрпошти» з професійним святом та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації та облради. «Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна вітаю вас з професійним святом - Всесвітнім днем пошти. Ваша праця різноманітна та складна. Ви спілкуєтеся з людьми різних характерів, різних настроїв, але всім ви несете хорошу, добру звістку - комусь газету, комусь лист - і всі чекають на вас. Дуже хороша реакція людей на поштове відділення у сільській місцевості. Тому що там поштове відділення є тим місцем, куди люди приходять поспілкуватися, написати, купити газету. Сьогодні відділення пошти в сільській місцевості є центром всього. І це все робиться вами. Практично 1 млрд. листів на день проходить через листонош усього світу - це колосальна цифра. Поява інтернету та інших засобів електронного зв'язку все одно не зможе замінити теплого, доброго листа. Тому що тільки через нього можна дізнатися настрій того, хто тобі пише, і кому ти пишеш. Тому ваша праця залишається затребуваною завжди», - розповів Євген Савін.

Від імені працівників пошти представникам обласної влади подякував директор Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Едуард Баглаєнко, який передав Євгену Савіну ексклюзивну книгу «Привіт з Харкова», в якій зібрані дореволюційні листівки та поштові картки, а Олені Олешко - останній каталог марок за 2012 рік.

Довідка. 9 жовтня поштовики всіх країн світу святкують Всесвітній день пошти на честь створення в 1874 році Всесвітнього поштового союзу - міжнародної організації, яка об'єднує 191 країну і має статус спеціалізованої установи системи Організації Об'єднаних Націй.

Цей день без перебільшення можна назвати святом всіх людей, адже нині всесвітня поштова мережа є найбільшою мережею фізичної доставки у світі. Понад 600 тисяч відділень поштового зв'язку щодня обслуговують мільярди людей, обробляють понад 350 мільярдів листів та 6 мільярдів посилок на рік, а також пропонують споживачам безліч електронних, фінансових та логістичних послуг.

Українська пошта - одна із складових частин світової поштової системи. Харківська дирекція має одну з найбільших мереж відділень зв'язку в Україні - 683, з яких 417 знаходяться у сільській місцевості. Збереження доступності послуг поштового зв'язку є одним з головних завдань поштовиків, адже завдяки цьому кожен мешканець Харківської області має можливість скористатися послугами поштового зв'язку.