Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Зустріч через десятиліття»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Зустріч через десятиліття»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 8 жовтня відбулося урочисте відкриття виставки «Зустріч через десятиліття». На виставці були представлені роботи художника Михайла Жердєва: портрети і камерні пейзажі, виконані в техніці пастелі, олівцеві начерки й замальовки художника.

Також на виставці був представлений мистецький альбом «Михайло та Віталій Жердєви: зустріч через десятиліття». Ідея проекту народилася завдяки знахідці щоденників Михайла Жердєва. В альбомі поряд з художнім матеріалом наведені витяги зі щоденників і листів Михайла, його шлях формування як особистості, як художника.

Виставка і презентація альбому є проектом доцента Харківської державної академії дизайну і мистецтв Віталія Жердєва - молодшого брата Михайла, як данина пам'яті і наступності поколінь.

«Ця виставка - посвята старшому братові, і її лейтмотивом є рядки з щоденника Михайла: «Мені чужий спокій. Я вірую у вічне кохання. Я людина». Ці рядки були символом його життя, вони - це звернення до сьогоднішніх студентів, до нинішнього покоління. Для мене його щоденник став найдорожчою знахідкою - я відкрив людину, яку досі не знав і навіть не здогадувався, який він був глибокий, люблячий, відповідальний і вимогливий. І в цьому альбомі він сам говорить з читачем, говорить з тим, хто перевертає сторінки альбому» , - сказав Віталій Жердєв.

Виставка триватиме по 20 жовтня.

Довідка. Михайло Вікторович Жердєв (06.07.1962 - 28.09.1985). Живописець, графік. Народився в м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області. Захоплювався музикою, закінчив художню школу. З 1977 по 1981 р. навчався в Дніпропетровському державному художньому училищі ім. Є. Вучетича на мальовничому відділенні (диплом з відзнакою). У 1981 р. вступив до Харківського художньо-промислового інституту на відділення «Станкова графіка». Закінчити навчання не встиг.