Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На проведення капітальних ремонтів у будинках-інтернатах Харківської області цього року було виділено більше 2 млн. грн.

На проведення капітальних ремонтів у будинках-інтернатах Харківської області цього року було виділено більше 2 млн. грн.

В Харківській області соціальні послуги надаються 18 будинками-інтернатами, які розташовані на території області і там отримують послуги понад 3 тис. осіб, 6 геріатричних пансіонатів, в тому числі один спеціальний, 9 психоневрологічних інтернатів і 3 дитячих інтернати. Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька. За її словами, така мережа будинків-інтернатів повністю задовольняє потребу у постійному проживанні інвалідів, осіб похилого віку та дітей-інвалідів для надання їм побутових, медичних, реабілітаційних та освітніх послуг.

«На сьогодні у нас в будинках-інтернатах є дуже нагальна потреба – це проведення капітальних ремонтів. В цьому році на виконання завдань Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення за рахунок коштів обласного бюджету було виділено 2,4 млн. грн. на проведення таких робіт. Крім того, адміністрацією будинків-інтернатів активізується робота з залучення благодійних коштів і в цьому році такі кошти надані благодійними організаціями і взагалі небайдужими людьми на 2,5 млн. грн.», - сказала Олена Захуцька.

Крім того, додала вона, соціальні послуги надаються цілою мережею територіальних центрів. Таких центрів на території області 42. В цьому році вже обслуговано 72 тис. осіб територіальними центрами. Надаються різні послуги: це і надання послуг відділеннями соціальної допомоги вдома, відділеннями соціально-побутової адаптації, відділеннями організації надання адресної та натуральної допомоги та інші відділення.

Теги