Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оздоровлення басейну річки Сіверський Донець – одне з пріоритетних завдань Харківської області

Оздоровлення басейну річки Сіверський Донець – одне з пріоритетних завдань Харківської області

Для покращення екологічного стану басейну р.Сіверський Донець, яка є однією з головних водних артерій Харківської, Донецької, Луганської областей України, а також Ростовської та Бєлгородської областей Російської Федерації, затверджені та діють декілька екологічних програм, реалізація яких дозволить зменшити негативний вплив на водні об’єкти Харківської області. Про це повідомив під час засідання профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального Комітету з економічних реформ перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«У поточному році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розпочато роботи з будівництва нових та реконструкції існуючих очисних споруд за технологією «Біоплато» в Лозівському та Харківському районах. Крім того, завершено роботи, пов’язані з поліпшенням технічного стану та благоустроєм Печенізького водосховища.

За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища м. Харкова передбачається проведення робіт з реконструкції Журавлівської греблі та заплановані заходи з розчищення русла р. Немишля», - сказав Валентин Дулуб.

В цілому, Програмою розвитку водного господарства Харківської області на період до 2021 року планується провести природоохоронні заходи з розчищення майже 30 км русел, річок і водойм. Передбачено будівництво і капітальний ремонт 1,7 км захисних протипаводкових дамб. Також в належний санітарно-екологічний стан мають бути приведені водоохоронні зони та прибережні захисні смуги водних об’єктів, які відносяться до басейну р. Сіверський Донець.