Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині будуть проведені спільні рейди з метою виявлення фактів торгівлі забороненими знаряддями лову риби

На Харківщині будуть проведені спільні рейди з метою виявлення фактів торгівлі забороненими знаряддями лову риби

Сьогодні на виконання доручення голови ХОДА відбувся спільний рейд з метою виявлення фактів торгівлі знаряддями лову риби, застосування яких заборонено Правилами рибальства. Рейд був проведений вперше. У рейді територією ТЦ «Барабашово» взяли участь представники Управління охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства у Харківській області, Державної екологічної інспекції в Харківській області, представники ГУМВС України в Харківській області та Харківської митниці. У ході рейду було виявлено порушення та складено відповідні протоколи.

Начальник Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Харківській області Віктор Рєзнік розповів про роботу, спрямовану на охорону природних ресурсів на Харківщині.

«Щорічно органи рибоохорони вилучають з водойм більше 3 тис. знарядь лову. Довжина однієї рибальської сітки становить 50-100 м, тобто загальна довжина сіток в наших водоймах становить до 300 тис. метрів. Дуже часто люди купують сітки, ставлять і забувають про них, в результаті гине величезна кількість риби в наших водоймах. Важливо пояснити людям: якщо ми хочемо, щоб була риба, не можна купувати і продавати такі знаряддя лову», - сказав Віктор Рєзнік.

Він також зазначив, що подібні спільні рейди планується проводити і надалі. Дуже важливо об'єднати зусилля багатьох організацій для захисту природних ресурсів області.