Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація Харківщини візьме участь у міжнародній виставці в Шрі-Ланці

Делегація Харківщини візьме участь у міжнародній виставці в Шрі-Ланці

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і Повноважним Послом Демократичної і Соціалістичної республіки Шрі-Ланка в Україні і Російській Федерації паном Удаянга Віратунга. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови облради Людмила Давидова. «Радий вітати вас у столиці Слобожанщини – місті університетської науки, столиці машинобудування та спорту. З огляду на те, що між Харківською областю та вашою державою практично немає активного інвестиційного співробітництва та відсутній товарообіг, у нас дуже широке поле для співпраці. Вона можлива в машинобудуванні – продукцією харківських підприємств успішно користуються країни, які межують зі Шрі-Ланкою, – і сфері туризму», – зазначив у вітальній промові Михайло Добкін.

Зі свого боку, Посол підтвердив готовність до співпраці і повідомив, що, хоча між країнами існує товарообіг і він постійно збільшується, простір для розширення міжнародного співробітництва ще дуже великий. Посол запросив делегацію Харківщини взяти участь у виставці, яка відбудеться в Шрі-Ланці в рамках міжнародного саміту.

«У нас з 13 по 17 листопада відбудеться саміт, на якому будуть присутні глави 54 країн – дружніх Шрі-Ланці держав, які також свого часу були англійськими колоніями, та кількох інших. Паралельно з самітом в Шрі-Ланці буде організована велика виставка, в якій візьмуть участь фірми і бізнесмени з країн – учасників саміту та інших азіатських регіонів», – зазначив Удаянга Віратунга.

Він підкреслив, що в даний час багато країн намагаються продавати товари в Європу, але потенціал ринків Азії та Африки теж дуже великий. Посол заявив, що країни Азії, які будуть представлені на виставці, зацікавлені в нових технологіях, продукції машинобудування і авіабудування.

Голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що наш регіон готовий представити на цій виставці стенд, що презентує потенціал Харківської області. У першу чергу на ньому буде продукція Харківського авіазаводу, концерну ФЕД і заводу ім. Малишева, а також туристичних компаній.

На завершення зустрічі сторони обмінялися сувенірами: Михайло Добкін вручив Послу фотоальбом «Харківські витоки», який презентує найяскравіші і мальовничі куточки Харкова.

Теги