Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підтримки обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів 71 людина з особливими потребами отримує вищу освіту

За підтримки обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів 71 людина з особливими потребами отримує вищу освіту

З метою реалізації в регіоні ініціатив Президента України щодо підвищення соціального захисту найбільш уразливих верств населення Харківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів постійно виділяє кошти на освіту для людей з особливими потребами. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо розповіла заступник директора обласного відділення Фонду Галина Степанова.

Вона зазначила, що з кожними роком збільшується кількість студентів, які звертаються до Фонду за допомогою для отримання освіти. Так, якщо у 2010 році за рахунок коштів фонду навчалося 24 студенти, то сьогодні вже 71 студент отримує вищу освіту.

«Наші студенти конкурентоспроможні на ринку праці – сьогодні випускники працюють у міському центрі зайнятості, у системі податкової служби, в інституті медичної радіології ім. Григорьєва. Ми надаємо найбільшу увагу отриманню освіти, намагаємось популяризувати і інформувати населення і батьків. Цього року нами профінансовано вже 337 тис грн. на освіту», - зазначила Галина Степанова.

Заступник директора Харківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів розповіла, що студенти навчаються в таких учбових закладах, як Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський університет повітряних сил ім. Кожедуба, Харківський національний університет ім. Каразіна, Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» та інші. Крім того, за словами Галини Степанової, за допомогою фонду навчаються інваліди, які звертаються за підвищенням кваліфікації або за отриманням спеціальності в системі професійно-технічної освіти.

Теги