Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ряді населених пунктів Харківської області скасовані рішення про зміну тарифів

У ряді населених пунктів Харківської області скасовані рішення про зміну тарифів

У ряді населених пунктів Харківської області за рекомендацією робочої групи з проведення аналізу економічної обґрунтованості тарифів на ЖКГ рішеннями сільських, селищних і міських рад було скасовано дію тарифів, прийнятих в 2013 році. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, з початку року в області було ухвалено 13 рішень про зміну тарифів на ЖКГ: 4 – на послуги водопостачання та водовідведення (у селах Нова Іванівка Лозівського району, Руська Лозова Дергачівського району, Буди Харківського району, Есхар Чугуївського району), 8 – на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій (у м. Зміїв, м. Красноград, смт Борова, Кегичівка, Червоний Донець і Савинці Балаклійського району, Малинівка Чугуївського району, Приколотне Великобурлуцького району), 1 – на вивезення ТПВ (смт Великий Бурлук).

Всі тарифи були приведені у відповідність з діючими на 1 січня 2013 року. Винятком є смт Борова, де тарифи були встановлені індивідуально по кожному житловому будинку, що не привело до зростання складових тарифу в порівнянні з попереднім.

Валентин Дулуб підкреслив, що місцеві органи влади попереджені про недопущення перегляду тарифів на ЖКГ без підтвердження їх економічної обґрунтованості робочою групою та Державною інспекцією України з контролю за цінами.

Теги