Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відкривають та відновлюють дитячі садки та групи в них

У Харківській області відкривають та відновлюють дитячі садки та групи в них

Про це розповів у ході розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ у с. Коробочкине Чугуївського району заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, новими соціальними ініціативами Президента України окремо виділено блок питань, що стосуються всебічного розвитку кожної дитини, а також отримання якісної дошкільної освіти - це один з ключових елементів соціалізації дитини. «Завдання влади - забезпечити гарантований доступ дітей до дитячих садків. Це можливо у разі створення нових дошкільних установ, відкриття додаткових груп в існуючих установах, повернення в систему дошкільної освіти будівель дитячих садів, які використовувалися не за призначенням. У регіоні постійно триває процес відкриття та відновлення дитячих садків і груп в них. За останні три роки створено 8611 місць у дошкільних навчальних закладах області», - повідомив він.

Також він зазначив, що сьогодні активно відбувається реорганізація шкіл у навчально-виховні комплекси. На зазначені цілі з обласного бюджету в 2013 році виділено кошти в сумі 4 млн. 820 тис грн.

«У новому 2013-2014 навчальному році розпочали роботу 11 закладів (14 груп, 225 дітей), а саме: 9 дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів у 8 сільських районах: Балаклійському - 1, Барвінківському - 1, Вовчанському - 2, Дергачівському - 1, Золочівському - 1, Куп'янському - 1, Нововодолазькому - 1; Зачепилівському - 1; дошкільний підрозділ у Комунальному закладі «Харківський спеціальний НВК № 7» Харківської обласної ради та один Костянтинівський дитячий сад Сахновщинського району. Що стосується діючих дошкільних навчальних установ, то на сьогодні вже відкрито додатково 44 групи для 800 дітей», - сказав він.