Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно окреслити завдання кожного органу влади для максимально успішного реформування освітньої системи регіону

Необхідно окреслити завдання кожного органу влади для максимально успішного реформування освітньої системи регіону

Сьогодні у с. Коробочкине Чугуївського району відбувається розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. У ньому беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, члени Комітету, голови РДА, мери міст обласного значення, працівники сфери освіти. Михайло Добкін зазначив, що на засіданні буде приділено увагу такому розділу програми «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» як «Реформи у сфері освіти», зокрема, доступність освіти, удосконалення системи управління освітою, ефективність системи фінансування.

«Відповідно до Програми економічних реформ, один з кроків, який нам з вами належить здійснити, – дотримання єдиної освітньої політики в усіх районах та містах області, для чого необхідна результативна взаємодія органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Особливої актуальності дане питання набуло у світлі проголошених 27 лютого 2013 року Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем нових соціальних ініціатив, спрямованих на захист дітей, реалізація яких повинна здійснюватися поетапно і злагоджено», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін зазначив, що індикатором успіху реалізації реформ у сфері дошкільної освіти є відсоток охоплення, а до повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування відносяться створення умов для здобуття дошкільної освіти, забезпечення організованого оздоровлення дітей, соціального захисту, охорони життя, здоров'я та захисту прав.

«Що стосується загальної середньої освіти, зараз ми знаходимося на III етапі реалізації освітньої реформи, який передбачає успішне впровадження нових стандартів і таких державних програм, як Програма Поліпшення якості природно-математичної освіти, Програма "Сто відсотків"», – додав голова ХОДА.

Також результатом реалізації президентської соціальної ініціативи має стати максимальне, що прагне до 100%, охоплення дітей позашкільною освітою шляхом раціонального розподілу обсягів фінансування, залучення коштів спонсорів, опікунських рад, благодійних фондів.

Михайло Добкін підкреслив, що необхідно окреслити завдання кожного органу виконавчої влади та місцевого самоврядування для максимально успішного реформування освітньої системи регіону, своєрідним індикатором якого буде збільшення рейтингових показників області з оздоровлення, дошкільної та позашкільної освіти.