Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Гатищенському НВК відкрито групу для дошкільнят

У Гатищенському НВК відкрито групу для дошкільнят

На Харківщині продовжується виконання завдання Президента України щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Сьогодні під час робочої поїздки до Вовчанського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та заступник голови ХОДА Євген Савін взяли участь у відкритті дошкільного підрозділу Гатищенського навчально-виховного комплексу. Дитячий садок розташований в типовій школі. Для дошкільної групи відокремлено частину приміщення з окремим входом, яка має ігрову, спальну, гігієнічну кімнати, роздягальню. Облаштовані кабінет медичної сестри і пральня. Придбано технологічне обладнання, меблі, м’який інвентар, посуд.

Михайло Добкін зазначив, що тенденція до скорочення дитячих навчальних установ вже в минулому, і демографічна ситуація значно покращилася.

«Сьогодні життя змушує відкривати нові дитсадки і збільшувати кількість груп у садочках, вже існуючих. Я не буду говорити про економічний ефект, тому що одна справа, коли держава утримує людину вдома, а інша справа, коли є можливість відкривати нові групи, а батькам - ходити на роботу, приносити користь суспільству і своїй сім'ї. Всі приміщення, які можна використовувати під будівництво дитячих садків, є предметом нашої пильної уваги, ми постійно проводимо аудит приміщень. Наше завдання зробити так, щоб в області на 100% були забезпечена потреба в дошкільних установах», - сказав губернатор.

З 1 жовтня у НВК буде функціонувати 1 різновікова група для 20 дітей дошкільного віку. Навчально-виховний процес буде здійснюватися за програмою виховання і навчання дітей від двох до семи років «Дитина».

Рішенням сесії Гатищенської сільської ради на підготовку дошкільного підрозділу було виділено 400 тис. грн., з них на придбання меблів та інвентарю – 72 тис. грн., газове обладнання – 35 тис. грн., 300 тис. грн. – на капітальний ремонт приміщення. Також були залучені позабюджетні кошти у сумі 7,5 тис. грн. на придбання пральної машини, холодильника, електроплити.

Теги