Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Вілкул дав завдання пришвидшити підключення об'єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла

Олександр Вілкул дав завдання пришвидшити підключення об'єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла

Сьогодні на Всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до опалювального сезону Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що за даними Укргідрометцентру на цьому тижні середньодобова температура повітря буде нижчою за 8 градусів по Цельсію три доби поспіль у 20-ти регіонах, у тому числі і на Харківщині. Незважаючи на те, що в 14 регіонах вже розпочато опалювальний сезон, він дав завдання пришвидшити підключення об’єктів соціальної сфери та житлових будинків до тепла через аномально холодну осінь. «В цих регіонах опалювальний сезон має початися раніше, ніж 15 жовтня, яке є стандартом до початку опалення. Також, враховуючи низькі температури повітря в нічний час, до 5 жовтня усі заклади соціальної сфери повинні бути забезпечені теплом в усіх регіонах, – сказав Олександр Вілкул. – Необхідно вжити всіх заходів для забезпечення людей теплом, стабільності проходження опалювального сезону. Це завдання треба виконати – під персональну відповідальність керівників регіонів».

Він додав, що за його завданням в усіх без винятку регіонах розпочато заповнення систем опалення та теплових мереж теплоносієм для прокачки системи. Олександр Вілкул також доручив регіональним органам влади опрацювати взаємодію комунальників з іншими службами, в тому числі з Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Довідка. За даними Мінрегіону, станом на 30 вересня почалося опалення: в Києві (23 лікарні), у Вінницькій області (32 котельні, 84 дитячі заклади, 5 шкіл, 6 лікарень), Волинській (274 котелень, 150 дитячих закладів, 250 шкіл, 1 лікарня), Донецькій (31 котельня, 27 дитячих закладів, 17 шкіл, 3 лікарні), Київській (106 котелень, 275 дитячих закладів, 419 шкіл, 128 лікарень), Луганській (4 котельні, 4 лікарні), Полтавській (189 котелень, 100 дитячих закладів, 95 шкіл, 49 лікарень), Сумській (70 котелень, 42 дитячі заклади, 53 школи, 1 лікарня), Хмельницькій (28 котелень, 99 дитячих закладів, 8 лікарень); Чернігівській (75 котелень, 14 дитячих закладів, 36 школи, 25 лікарень), Житомирській (18 котелень, 103 дитячі заклади, 5 шкіл, 3 лікарні), Кіровоградській (11 котелень, 3 школи, 8 лікарень), Харківській (7 дитячих закладів, 5 шкіл, 24 лікарні) областях та у місті Севастополі (почали опалювати 3 лікарні).

Теги