Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навчально-виховні комплекси сьогодні найпоширеніший тип навчального закладу, особливо для сільської місцевості

Навчально-виховні комплекси сьогодні найпоширеніший тип навчального закладу, особливо для сільської місцевості

Про це в ході «прямої лінії» газети «Слобідський край» повідомила ректор Харківської академії неперервної освіти, заслужений працівник освіти України Любов Покроєва. За її словами, у цьому році почали роботу 15 навчально-виховних комплексів (НВК), дев’ять із них – у сільських районах: Балаклійському, Барвінківському, Дергачівському, Золочівському, Куп’янському, Нововодолазькому, Вовчанському, тощо.

«По-перше, НВК зручний тим, що він допомагає зберегти взагалі освітній заклад на селі. По-друге, саме в умовах такого закладу можна забезпечити справжню наступність між дошкільною і шкільною освітою. Якщо в ньому створено умови для спільного перебування малят і школярів, це не тільки не шкідливо, а й навіть корисно. Я нещодавно була в Куп’янському районі, бачила створений у приміщенні загальноосвітнього навчального закладу дошкільний підрозділ. Чудові умови для дітей! Це вихід із того становища, коли в умовах зменшення кількості дітей можна зберегти заклад як навчальну одиницю», - розповіла Любов Покроєва.

Також вона зазначила, що на виконання соціальних ініціатив Президента України сьогодні активно відкриваються дошкільні заклади, додаткові групи. За останні три роки в області додатково створено 8611 місць для дошкільнят.

«Якщо є можливість повернути раніше закритий садочок, то це робиться. Оскільки перед владою стоїть завдання розширювати мережу дошкільних закладів в області, то ця робота триватиме й далі. Крім того, сьогодні працюють і дуже популярні групи з короткочасним перебуванням дітей. Також підтримується створення приватних дошкільних закладів. Їх сьогодні в Харкові понад два десятки», - сказала вона.