Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вовчанський район відзначив 90-річчя свого утворення

Вовчанський район відзначив 90-річчя свого утворення

Урочисто, весело та всією громадою відсвяткували у м.Вовчанську 90-річчя утворення району. На свято завітали й почесні гості: перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, народний депутат України Дмитро Шенцев. На майдані ще гомонів ярмарок, а у районній державній адміністрації вшановували працівників, що внесли особистий вагомий внесок у розвиток Вовчанського району. Почесними грамотами РДА та районної ради були відзначені освітяни і лікарі, аграрії та приватні підприємці, робітники та керівники підприємств.

Як зазначив голова Вовчанської РДА Сергій Мотузний, район до цього ювілею підійшов з гарними результатами. За всіма рейтинговими показниками він входить у п'ятірку найкращих в області.

«Згідно з ініціативами Президента України, ми приділили велику увагу сфері освіти. У цьому році у нас додатково піде у дитячі садочки, створені при НВК, 208 дітей. Непогані результати у сільському господарстві. Торік ми посіли перше місце по збору ранніх зернових, в цьому році ми поки другі, проте збирання кукурудзи ще триває, і, я гадаю, ми ці позиції не повинні втратити. Одна з найбільших проблем району - це дороги. Тож ми домовилися з керівниками сільгосппідприємств, Облавтодором зібрати кошти, додатково до тих, які держава виділяє на утримання доріг. Завдяки чому тільки цього року було відремонтовано 75 км шляхів у Вовчанському районі», - зазначив Сергій Мотузний.

Свято продовжили яскраві експозиції місцевих сільських громад, виставка квітів і робіт народних умільців, святковий концерт за участю групи «Фрістайл» та фейєрверк.