Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Почалося перше заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році

Почалося перше заняття Школи юного журналіста в новому навчальному році

Сьогодні в прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося перше заняття Школи юного журналіста. Цього року до школи юнокорів зараховано 39 учнів 8-11 класів з 16 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ та пройшли відбір. Представники Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА привітали дітей з початком нового навчального року в Школі юного журналіста. Сказали, що в цьому році заняття будуть не менш цікавими і насиченими, ніж у минулі роки. Зокрема, буде багато зустрічей з видатними та цікавими людьми, а також юних журналістів чекають захоплюючі теоретичні та практичні заняття. Заняття в Школі будуть проводитися 1 раз на місяць.

У ході першої частини заняття майбутні журналісти виконали кілька практичних завдань. Зокрема, діти письмово відповіли на запитання «Чому ви обрали професію журналіста?». Також майбутніх журналістів поділили на чотири групи і кожній запропонували провести імпровізоване інтерв'ю в пропонованих обставинах. Крім цього, декілька з майбутніх "акул пера" дали своє перше інтерв'ю представникам ЗМІ.

Учениця 11-ого класу Зміївського ліцею №1 Євгенія Полях розповіла, що вона відвідує Школу вже другий рік. «Тут я дізнаюся для себе багато нового. Мені дуже подобаються лекції та викладачі. Завдяки заняттям я визначилася з напрямком журналістики, в якому хотіла б реалізувати себе - дуже подобається газетна журналістика. Це мені дійсно до душі. Це буде моє хобі, яке буде мені приносити щастя», - сказала Євгенія Полях.

Потім майбутнім журналістам проведуть екскурсію в інформаційно-виставковий центр «Бузок», де вони зможуть ознайомитися з виставками Урфана Хусейнова «Колір граната» і «Малюю те, що люблю» Анастасії Гавришевої.

Довідка. Школа юного журналіста працює вже четвертий рік. Вона створена за ініціативи Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації за підтримки голови ХОДА Михайла Добкіна для того, щоб в майбутньому вирішити дуже актуальну в Харківській області проблему дефіциту кадрів у районних ЗМІ. У ній навчаються школярі, які вже співпрацюють з районними комунальними газетами і зацікавлені в отриманні більш глибоких теоретичних і практичних знань.