Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 1700 браконьєрських сіток вилучено на Печенізькому водосховищі

Більше 1700 браконьєрських сіток вилучено на Печенізькому водосховищі

З жовтня 2012 року по 24 вересня 2013 року співробітниками обласного комунального підприємства з виконання норм екологічної безпеки вилучено 1754 браконьєрських сіток. Про це розповів заступник директора підприємства Василь Лемента. Щодня водосховище патрулюють три бригади, дві в районі сел. Печеніги і одна бригада за сел. Старий Салтів. Співробітники комунального підприємства вилучають сітки з води, середня довжина сіток становить 50-80 м. Якщо під час рейду співробітниками затримуються браконьєри, то складається протокол, після якого виписується покарання у вигляді штрафу. Розмір штрафу залежить від кількості риби, яка знаходиться в сітці. Наприклад, за один судак браконьєри повинні заплатити 850 грн.

«У процесі рейдової роботи ми вилучаємо близько 6-8 сіток за ніч. Ми цю роботу виконуємо щодня. З 12 жовтня 2012 року нами вилучено 1754 сітки. Рибу хлопці намагаються всю випустити. Якщо трапляється непридатна риба, то її утилізують.
Основними браконьєрськими знаряддями вилову вважаються сітки, ятерь, екрани, якими заборонено рибалити. Є правила рибного лову, де прописано, якими вудками, спінінгами і зі скількома гачками можна ловити. Спортивний і аматорський вилов на водосховищі не забороняється», - розповів Василь Лемента.