Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанському, Дергачівському, Зміївському, Харківському районах та містах Харків, Чугуїв введено в експлуатацію найбільшу кількість житла

У Вовчанському, Дергачівському, Зміївському, Харківському районах та містах Харків, Чугуїв введено в експлуатацію найбільшу кількість житла

Сьогодні на обласній селекторній нараді директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович повідомив, що станом на 25.09.2013 на території області введено в експлуатацію 151 тис.кв.м загальної площі житла, з них 43,9 тис.кв.м у багатоповерхових житлових будинках і 107,1 тис.кв.м в індивідуальних житлових будинках.

«Важливість виконання планових показників введення житла в експлуатацію розуміють керівники у Вовчанському, Дергачівському, Зміївському, Харківському районах та містах Харків, Чугуїв. Там за 2013 було введено найбільшу кількість житла», - сказав Михайло Рабінович.

Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА розповів, що в IV кварталі 2013 року заплановано введення в експлуатацію 21-го багатоквартирного будинку з загальною площею житла 166 тис.кв.м. Стимулом будівництва багатоповерхових будинків є державні програми «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів», за рахунок реалізації яких обсяги будівництва збільшуються на 10-20%.

Крім того, Михайло Рабінович повідомив, що з метою ефективної реалізації планових показників введення індивідуального житла в експлуатацію в 2013 році в районах та містах обласного значення створеними робочими групами проводиться організаційна та інформаційна робота.