Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримає 882 тис. грн. на реалізацію 10 проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Харківщина отримає 882 тис. грн. на реалізацію 10 проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

Уряд виділив понад 42 млн грн на реалізацію 244 проектів-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. «Адресне фінансування державою таких проектів є важливою підтримкою та стимулом активності місцевих громад. Проекти спрямовані на модернізацію житлово-комунального господарства – впровадження енергозберігаючих технологій, оновлення систем опалення, водопровідної мережі та систем освітлення. Також проекти передбачають проведення ремонтів та реконструкцію дошкільних навчальних закладів, шкіл, вирішення екологічних проблем – утилізацію побутових відходів, розвиток спортивної інфраструктури, наприклад, будівництво спортивних майданчиків», – сказав він.

Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування проводиться щорічно і з кожним роком кількість учасників зростає. Зокрема, у 2013 році вперше на конкурс надійшли проекти зі всіх регіонів. Також в цьому році представлена рекордна кількість проектів – 811. Це майже на 10% більше, ніж в минулому році (739).

Зокрема, Харківській області буде виділено 882 тис грн. для 10 проектів. Буде виділено загалом понад 2 млн грн. для реалізації 7 проектів в Автономній Республіці Крим, понад 3 млн грн. для реалізації 19 проектів у Волинській області, які стали переможцями конкурсу, 1 млн грн – Житомирська область, близько 1,3 млн грн. – Закарпатська область, близько 4,2 млн грн - 20 проектів Івано-Франківської області, Луганська область для реалізації 14 проектів отримала 3,5 млн грн.

В цілому за останні три роки (з 2010 по 2012 рік) в конкурсі взяли участь понад 1800 проектів місцевих громад, з яких переможцями стали 487. Фінансова підтримка Уряду в реалізації цих проектів становила майже 96 млн. грн.

Теги