Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 5 жовтня планується включити опалення в об'єктах соціальної сфери

До 5 жовтня планується включити опалення в об'єктах соціальної сфери

У Харківській області до 5 жовтня планується включити опалення в об'єктах соціальної сфери, до 15 жовтня – в житлових будинках. Про це сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він підкреслив, що останні підготовчі роботи до майбутнього опалювального сезону будуть закінчені до 1 жовтня. «Загалом область на хорошому рівні у питанні підготовки до початку опалювального сезону, що було відзначено на засіданні всеукраїнської колегії, яка відбулася в Івано-Франківську. Харківщина була названа в числі кращих. Оскільки договори з постачальниками газу були укладені на рік, це дає нам право вчасно розпочати опалювальний сезон без обмежень», – зазначив Валентин Дулуб.

Він також нагадав, що рішення про включення опалення до цього терміну місцеві влади мають ухвалювати самостійно, не чекаючи вказівки від вищого керівництва.

За даними першого заступника директора департаменту ЖКГ ХОДА Володимира Губи, всі великі енергетичні об'єкти області до сезону готові. Зокрема, ТЕЦ-5 (Дергачівський р-н) провела ремонт котельного обладнання, поточний ремонт енергоблоків №2 і №3, триває ремонт ряду блоків, заготовлений призначений для використання в якості резервного палива мазут, договори на постачання газу укладені в повному обсязі.