Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У проекті будівництва полігону для ТПВ в Люботині враховані всі екологічні ризики

У проекті будівництва полігону для ТПВ в Люботині враховані всі екологічні ризики

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК сказав голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що гроші на будівництво полігону для твердих побутових відходів у Люботині виділяються з обласного бюджету, крім того, матеріальні витрати готові взяти на себе інвестори. Тобто, фінансового навантаження на територіальну громаду Люботина немає. «Великої проблеми в Люботині з будівництвом полігону для ТПВ я не бачу з багатьох причин. Це не новий полігон, він існує багато років. І туди звозять відходи з Люботина та інших населених пунктів, які розташовані недалеко від цього міста. Тому говорити про те, що там побудують щось екологічно шкідливе, меншою мірою, непрофесійно. Більше того, цей проект повинен вирішити багаторічну проблему, яку раніше не вирішували», - зазначив Михайло Добкін. 

Губернатор підкреслив, що дане питання доручено курирувати першому заступнику голови ХОДА Валентину Дулубу, а якщо буде необхідність, він сам проведе зустріч з мешканцями.

«Хочу сказати, що проектом враховані всі ризики, пов'язані з екологією, з будь-якими шкідливими впливами на здоров'я людини. Та система, за якою він будується, дозволить не просто утилізувати тверді побутові відходи, що будуть привозитися після введення в експлуатацію полігону, а й рекультивувати ті терикони сміття, які сьогодні там знаходяться і, напевно, шкоди завдають в рази більше, ніж теоретично міг би принести новий полігон», - зазначив Михайло Добкін.