Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Саме громада є тим локомотивом, який призводить до змін у структурі влади

Саме громада є тим локомотивом, який призводить до змін у структурі влади

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що на обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та організації територіальної влади Президент України Віктор Янукович відвів 2 роки - 2013-2014, з 2015 року почнуться зміни законодавчої бази, будуть внесені поправки в безліч законів, які регулюють сферу взаємовідносин органів місцевого самоврядування, місцевої державної влади.

«Я впевнений, що відбудуться зміни в Конституції, де, нарешті, місцевому самоврядуванню обласного та районного рівнів нададуть можливість не просто бути представницьким органом, а й дозволять створювати виконавчі органи, через які керувати життям на підпорядкованій їм території. А обласні державні адміністрації після зміни закону про прокуратуру будуть більше виконувати контрольно-наглядові функції. Все це обов'язково відбудеться в цьому житті, але основа основ – це розуміння людей, що вони повинні бути активними в бажанні змінити своє життя на краще. Інакше нічого не покращиться. Саме громада повинна сама для себе у майбутній моделі місцевого самоврядування у взаєминах різних гілок влади визначати, які делеговані повноваження від держави вона хоче виконувати, а від чого хоче відмовитися», - сказав Михайло Добкін.

Також він зазначив, що зараз завдання представників влади полягає у проведенні роз'яснювальної роботи з населенням. «Наше завдання – бути серед людей і очі в очі промовляти ті речі, які викличуть у людей нормальну реакцію сприйняття. Людина повинна зрозуміти, що це частина її життя, гарантія якості її життя», - підкреслив губернатор Харківщини.