Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна розпочала підготовку законодавчої бази для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС

Україна розпочала підготовку законодавчої бази для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС

Україна розпочала підготовку необхідної законодавчої та інституційної основи для імплементації майбутньої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив на презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Світового економічного симпозіуму в Нью-Йорку. «Цей документ - не просто декларація щодо започаткування якісно нового рівня відносин між Україною та ЄС. Для України це, передусім, - детальна програма перетворень в усіх сферах життя нашої держави відповідно до європейських стандартів, дорожня карта нашого зближення з Європейським Союзом, інструмент консолідації європейських цінностей», - сказав Глава держави.

Він нагадав, що Україна йшла до створення відкритої економіки у сучасному глобалізованому світі впродовж усіх років своєї незалежності. Президент зазначив, що під час здійснення цієї роботи у країні сьогодні відбуваються безпрецедентні за масштабами та глибиною перетворення в усіх сферах суспільного життя.

«Кардинально змінюється система судочинства, правоохоронна система, йде розбудова інститутів правової держави, покращуються умови роботи для бізнесу, модернізується енергетичний сектор», - підкреслив він.

Підписання Угоди під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» 28-29 листопада 2013 року Віктор Янукович назвав важливим підсумком розвитку України.