Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіон активно працює у напрямку інтегрування

Харківський регіон активно працює у напрямку інтегрування

Відбулася міжнародна робоча зустріч з розробки містобудівного проекту розвитку транскордонного регіону Україна-Росія. У зустрічі взяли участь представники Мінрегіону України, Мінрегіону Російської Федерації, інституту «Діпромісто» (м. Київ), інституту «Гіпрогор» (м. Москва), Харківської, Сумської, Білгородської та Курської областей.

У ході зустрічі представники ДП Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя розповіли про виконання науково-дослідної роботи «Розробка спільного проекту містобудівного розвитку транскордонного регіону Україна - Росія». Ця робота виконується за дорученням Мінрегіону України, головна її мета - проведення аналізу сучасного стану розвитку транскордонного регіону, визначення меж його секторів з урахуванням формування Єврорегіонів, визначення параметрів, які впливають на розвиток транскордонного регіону Україна-Росія в сучасних умовах, визначення основних напрямків його подальшого розвитку та встановлення переліку містобудівних заходів щодо управління його розвитком.
Директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації, головний архітектор Харківської області Михайло Рабінович передав учасникам зустрічі вітання і найкращі побажання від губернатора Харківської області Михайла Добкіна. Він підкреслив, що Харківський регіон сьогодні дуже активно працює у напрямку інтегрування в усі можливі міжнародні, економічні, соціальні проекти.
«Ініціатором сьогоднішньої робочої наради є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Головна мета – вислухати и врахувати усі побажанні представників робочих груп і фахівців при виконанні науково-дослідної роботи «Розробка спільного проекту містобудівного розвитку транскордонного регіону Україна - Росія», - зазначив Михайло Рабинович.

Також у ході зустрічі були обговорені найважливіші питання прикордонного співробітництва для їх урахування у містобудівних рішеннях проекту, завдання формування єдиного транспортного каркасу, як основи планувальної структуру транскордонного регіону та інші.